Forsiden Nyheder90’erne på museum
jun
28
2018

90’erne på museum

Tager du trappen op til 3. sal i Kulturmaskinen i Farvergården, finder du museet Tidens Samling. Lige fra det øjeblik du krydser dørtærsklen, bliver du hevet med ind i en tidslomme, der huser ni forskellige stuer, hvor hver stue er indrettet med originale genstande fra 1900-1990’erne. Her finder du møbler, dagligdagsting, tøj og andre tendenser fra det givne årti. Tidens Samling skiller sig ud fra andre museer ved, at det er et hands-on museum, hvor du må sætte dig i møblerne, åbne skufferne, kigge i bøgerne og prøve tøjet. Museet åbner i den grad op for fortællinger mellem generationer og bringer erindringer og minder frem hos det voksne publikum.

_S9A3874.jpgLavalamper og kirsebærlaminat

Museets nye 90’er-udstilling giver nu endnu en generation muligheden for at få genoplevet minderne. Museet havde sidste år 25 års jubilæum, og i den forbindelse bad de danskerne om at bidrage med tanker, idéer og typiske genstande fra 90’erne. Udstillingen er permanent, og den åbnede i februar i år.

– 1990’erne er tilpas på afstand til, at man kan se, hvad der er historie, og hvad der er genkendeligt fra perioden. Med den nye 90’er-udstilling er det 20. århundrede blevet fuldendt her på museet, siger museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.

I den nye udstilling kan du komme ind og opleve en stue, som den så ud i rigtig mange hjem i 1990’erne. Der har været mange reaktioner på den nye 90’er-stue, og mange gæster bliver nostalgisk mindet om de tendenser, der er fremhævet i udstillingen. Dette drejer sig bl.a. om lavalampen, kaffestellet, de massive reolsystemer i kirsebærlaminat og de svampemalede vægge. Museumsdirektøren var selv ung i 90’erne, og hun husker tydeligt det mix af tekstiler, der var i hjemmet.

–  I hjemmet havde man blandede tekstiler med forskellige, vilde mønstre. Tekstilerne var blandt andet flerfarvede, ternede, stribede og havde tryk med frugter og blomster. Jeg troede, at 80’erne var det grimmeste årti, men jeg har sandet, at for mig må det nok være 90’erne._S9A3859.jpg

Stor udvikling frem til i dag 

Selvom 1990’erne for nogen stadig er frisk i erindringen, så er der i den grad sket en udvikling frem til i dag.

– Fordi tiderne og udviklingen går så stærkt, og tendenserne skifter så hurtigt, er en 90’er-stue relevant allerede nu. Tingene fra 90’erne virker håbløst gammeldags, når man ser dem i kontrast til i dag, for selvom 90’erne ikke virker så langt væk fra os, så har der været en stor udvikling, afslutter Cæcilie.

 

 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik