Året der gik i Brandts Klædefabrik – De der åbnede i år: Gorm’s

Vi er trådt ind i december måned og året 2017 lakker mod enden. I den forbindelse kigger vi tilbage på året der gik – med specielt fokus på de nye spændende butikker, som er kommet til familien i Brandts Klædefabrik.

I dag vender vi blikket mod Gorm´s og har taget en snak med restaurantchef Sarah Cukrowski. Hun fortæller om Gorm´s første år i Odense og om valget af Brandts Passage.

Hvorfor havde Odense brug for en Gorm’s?Sarah Gorm's

Jeg tror tit at Odense bliver overset når det kommer til åbninger af kæderestauranter. Jeg tror altid vi har været sådan lidt en usikker by og vi er jo nogle vanemennesker. Så jeg tror, at  folk tror det er risky at åbne her.  Men jeg tror også, at i takt med at folk har åbnet nyt steder heri Odense, altså at f.eks. MASH er kommet hertil, det åbner for, at Odenseanerne er modtagelige for at de her kæderestauranter og at der er okay at skifte cafeburgeren ud med noget andet. Og jeg tror, at Odense er blevet langt mere moden og klar på at der skal ske noget nyt. Så jeg tror, at vi er åbnet på det helt rigtige tidspunkt. Man kan tydeligt mærke, at der kommer flere der tænker på kvalitet. Altså spisesteder hvor der er fokus på kvaliteten af maden og det synes jeg, er en vigtig del af vores kostpyramide. At det ikke bare er burger og pomfritter, men at der faktisk er noget kvalitet og omtanke bag den her mad. Vi vil gerne have råvarer af høj kvalitet og så er det vigtigt at smagen den også er der. De to ting er noget af det vigtigste for os.

Hvorfor valgte I Brandts Passage til placering af Gorm’s?

Jeg tror, at da de så lejemålet her for første gang, så har de slet ikke været i tvivl om, at det her var det rigtige. De her rustikke omgivelser og de bare vægge med rå mursten og højt til loftet. Det passer bare godt til os. At der er så mange muligheder for at lave en fin fortolkning af det her lokale. Og så kan jeg godt lide at have så god plads til udeservering. Og så sker der bare så meget hernede på pladsen om sommeren. Der er mange der har spurgt, hvorfor vi ikke ligger i Vintapperstræde, men der ville jeg føle at vi var pressede af den begrænsede mulighed for udeservering.

Har I ført konceptet videre som det er i København, eller har I tilpasset det til Odense og de Odenseanske kunder?

Vi havde, da vi åbnede, en pizza der hed Det Fynske Forår, der kun var med lokale fynske råvarer. Og det valgte vi bevidst for at fynboerne vidste, at det her var deres pizza. Og så solgte vi den tit sammen med en Fynsk Forår, som jo også er en fynsk øl. Så det har været en del af vores fokus. Man kan sige, at man er ligesom lidt fanget mellem 2 stole.Ffordi på den ene side er vi jo fynboer og på den anden side er vi jo en del af en kæde. Så vi skal være strømlinet med hvad man finder i de Københavnske restauranter. Fordi det skal  jo gerne være  sådan, at man kan fange de samme ting og ikke bliver skuffet. Men jeg er ikke i tvivl om, at vi er i gang med en udvikling og Gorm´s ved godt at man ikke kan kopiere samme produkt og så sprede det ud. F.eks. sådan en ting som dessert pizza, det sælger ikke så godt i København, men her der sælger den vanvittigt godt. Så det er sjovt at se, hvor stor forskel der egentlig er på folk. Og de her forskelle skal man kunne forstå. Så selvom man er en kæde så er der bare noget lokalt der gør, at man vælger nogle bestemte ting.

Hvordan har I oplevet det første år her i passagen?

Gorm's pizzaDet er gået fantastisk. Jeg var med til at se restauranten inden den overhovedet var klar. Og da jeg dengang  var hernede var der kun den her grønne væg og jeg kan huske, at jeg tænkte, at det er allerede smukt nu så hvordan bliver det så ikke når det er færdigt? Jeg tror, det er ligesom den følelse forældre har med deres børn. Så jeg har det sådan, at det her er min baby, og min baby er det smukkeste i verden. Og den følelse har jeg stadig, nu er min baby bare blevet ældre. Men det har været et fantastisk år. Der har været fart på og vi har virkelig fået prøvet os selv af. Tit sidder vi, når vi får en fyraftensøl, og tænker tilbage på de første måneder, og tænker på hvor travlt vi egentlig havde. At der stod folk i kø udenfor at vi åbnede første gang. Så jeg synes det har været fantastisk.

Hvordan ser 2018 ud? Er der allerede planlagt noget spændende?

Vi skifter menukort ca. 2 gange om året og der kommer nye antipasti som passer til årstiden. Lige nu har vi nogle jule-antipasti med and og kødboller. Noget der er lidt tungere og passer til årstiden. Og så kommer foråret og sommeren hvor vi har nogle lettere retter. Hvad det bliver, er en overraskelse og det synes jeg er rigtig spændende. Og så kommer der også nye pizzaer på kortet. Og så håber jeg også der kommer en lille Odenseansk kærlighedsspecial.