Odense Filmværksted

Brandts Passage emmer af liv og rørighed og byder på et utal af butikker, caféer og kulturinstitutioner. Men hvad sker der bag facaden? I denne artikelserie kan du følge med i, hvad der sker i området i Brandts Klædefabrik og lære mere om, hvem der står bag samt, hvilke initiativer, der er med til at få området til at blomstre. Følg med i Brandts Bag Facaden hver tirsdag og lær mere om livet og arbejdsgangen i Odenses kulturelle mekka.

I denne uge har vi været på besøg hos Odense Filmværksted – læs mere nedenfor.

Odense Filmværksted

For den brede befolkning er Odense Filmværksted, et sted hvor der produceres og vises film, men bag facaden på den charmerende bygning i Pantheonsgade, gemmer der sig en verden af fordybelse, idéudvikling og masser af talent. Går man på opdagelse i Odense Filmværksteds lokaler, vil man møde teknikrum med hylder, som bugner af alverdens filmudstyr. Det er dog vigtigt for Direktør Mette Bihl, at fremhæve, at det jo ikke er det fede udstyr, som fortæller den gode historie.

På Odense Filmværksted, arbejdes der med interesse-afklaring, talentudvikling og historiefortælling. Der er både åbne døre og åbne arme, hvilket betyder at der kommer mange mennesker ind fra gaden, som er nysgerrige på hvad Odense Filmværksted er.

Grundidéen bag filmværkstedet er at skabe filmprojekter, som giver mening, fortæller den gode historie og som bidrager til aktiviteterne på filmværkstedet – og ikke mindst ude i Odense by. Det er helt essentielt for Odense Filmværksted, at bidrage til at der bliver og forbliver et Fynsk filmmiljø. Med over 20 filmvisninger, om året, rundt omkring i Odense, bliver der gjort meget for at film-talenterne hyldes i det offentlige rum.

Hvis man er mellem 18-30 år og brænder for filmmediet, eller holder af at fortælle historier – uanset medie, så har man muligheden for at få sparring, vejledning, økonomisk støtte og adgang til filmudstyr, så man kan producere sin egen kort-eller dokumentarfilm.

Alle dage på Odense Filmværksted er ens, i den forstand, at man ikke aner hvad der kommer til at ske. Der er altid en god historie og spændende nye projekter, som bare venter på at se dagens lys – Det er talenterne og brugerne af filmværkstedet, som sætter rammerne for dagen.

Odense Filmværksted har specialiseret sig i talentudvikling, og som Direktør Mette Bihl udtaler så må man på Fyn, helst ikke prale, men hvis hun selv skal sige det, så er de ret gode. Der er på Odense Filmværksted stort fokus på rekruttering af nye talenter og i den forbindelse, er der blevet udviklet en helt speciel talentudviklingsmetode, som bruges både på projekter, i processen og til historiefortælling. Metoden bruges også i forhold til karrierevalg, den skaber en dialog med de unge, som sætter tanker i gang om hvad det egentligt er de drømmer om. På Odense Filmværksted, er der plads til at udvikle sig og blive klogere på sig selv.

Talent kræver træning, fodbold såvel som filmskabertalenter, skal have den rette træning og udvikling. Det er ikke nemt at træne filmskabere, men det er lige præcis dét som Odense Filmværksted er rigtig gode til. Som led i talentudviklingen, har Odense Filmværksted udviklet Talent Camp, som snart har eksisteret i 10 år og rummer i dag både talenter fra Kina, USA og Europa og selvfølgelig lokale talenter fra Fyn og resten af Danmark.

”Hele verden er talenternes legeplads og vi er nødt til at give vores talenter nogle legekammerater ude i verden”, Mette Bihl.

previous arrow
next arrow
Slider