OFF

Brandts Passage emmer af liv og rørighed og byder på et utal af butikker, caféer og kulturinstitutioner. Men hvad sker der bag facaden? Med Brandts Bag Facaden kan du følge med i, hvad der sker i områdets butikker, caféer og kulturinstitutioner, lære mere om hvem, der står bag, og hvor meget arbejde, der ligger i, at få området til at blomstre. Følg med i Brandts Bag Facaden hver fredag, og lær mere om livet og arbejdsgangen i Odenses kulturelle mekka.
I denne uge har vi været på besøg på kontoret hos Odenses Internationale Filmfestival. Læs mere nedenfor.

Odense Internationale Filmfestival – OFF

Ovenover kulturmaskinen ligger OFF. Selvom festivalen ikke skilter med sig selv og sin tilstedeværelse i området ligger de lige midt i Farvergården og lige midt i de kulturelle aktiviteter i området. Når man træder ind i opgangen til OFF bliver man mødt af en trappeopgang fra et andet århundrede – En trappe, der er prydet med høje paneler med udskæringer, som fortæller noget om alderen af OFF.

Planlægningen af OFF

Da vi møder Birgitte Weinberger, som er festivalleder for OFF, ser vi et kontor fyldt med konfetti og balloner. Det viser sig nemlig, at Birgitte har 10-års jubilæum som festivalleder.
Birgitte fortæller os, at planlægningen af OFF starter allerede når festivalen er sluttet i uge 35. De første måneder bruger hun al sin tid på at idéudvikle, finde sponsorer og rekruttere frivillige. Fra januar kan man tilmelde sin film til konkurrencerne ved OFF og Birgitte fortæller, at i år har de modtaget knap 3000 kortfilm fra mere end 100 lande, som alle skal ses, udvælges, beskrives og kvalitetssikres. Men her kort tid før festivalen kører af stablen er OFF stort set færdig planlagt – Det eneste der mangler, er de sidste finishing touches.
Birgitte fortæller os, at hun ofte omtaler OFF som en lille tyk humlebi, der reelt set ikke burde kunne flyve. Hun siger, at OFF reelt set ikke har kapacitet til at planlægge og afholde så stor en festival, men grundet de frivillige, praktikanter og sponsorer lykkes det.

Fællesskab i fokus

Apropos de frivillige, praktikanterne og sponsorerne er temaet for årets festival fællesskab. Birgitte fortæller, at når man laver en film eller for den sags skyld en festival kan det sjældent gøres selv, man er nødt til være fælles om det. For at understrege dette fællesskab er dette også årets tema. Hun siger blandt andet at: ”Der er en trend i tiden, at man fokuserer mere på det individuelle end det kollektive og det vi vil gerne sætte en tyk streng under, at det ene ikke kan eksistere uden det andet”. Derudover fortæller Birgitte også, at fællesskabet omkring OFF er vokset så meget, at der nu kan være ventelister for at blive frivillig for OFF. Det er noget som hun selv beskriver som rørende, da hun selv virkelig brænder for at kunne gøre en forskel igennem festivalen og de film der bliver vist.

Frivillighed ved OFF 

I forbindelse med temaet om frivillighed får vi også mulighed for at snakke med den nyopstartede praktikant Nina. Nina kommer fra Århus og studerer Interkulturelle studier ved Århus Universitet. Nina fortæller, at hun faktisk ikke kendte til OFF før hun begyndte at lede efter praktikpladser, men at hun ser frem til at få muligheden for at arbejde med kombinationen af event og film. Samtidig er det også muligheden for at arbejde med at fremme film generelt, der motiverer hende. Nina fortæller, at hun ser frem til at arbejde i en lidt mindre virksomhed, da hun føler, at hun her får muligheden for at sætte sit eget præg på festivalen – Samtidig med, at hun lærer hendes kollegaer og alle samarbejdspartnere at kende på en anden måde end hvis hun havde arbejde i en større virksomhed, hvor hun kunne forsvinde i mængden.

previous arrow
next arrow
Slider