Forsiden NyhederBlomster, liv, håb & kunst
jun
28
2018

Blomster, liv, håb & kunst

Kulturhuset Kulturmaskinenen er blevet renoveret og udsmykket af den anerkendte kunstner fra Odense, Nille Bech_S9A5113.jpg

Kulturmaskinen, som blandt andet huser de kreative værksteder samt Store Sal, og som hvert år afholder et væld af kulturelle arrangementer, har længe trængt til et friskt pust i form af en renovering af foyeren – dette er nu blevet til virkelighed. Tidligere blev foyeren ofte sammenlignet med et venteværelse hos tandlægen. Det er ikke længere tilfældet. Når man træder ind i kulturmaskinen, bliver man nu mødt af Nille Bechs store vægmalerier af kvinder med sprudlende blomster i håret. Udover foyeren har Nille Bech også dekoreret trappeopgangen, som blandt andet fører op til de kreative værksteder. Det er en tiltrængt fornyelse af kulturhuset, og jeg har derfor taget en snak med Nille om hendes tanker om værkerne og samspillet mellem kunst og kultur.

Kunst og kultur i samspil

Det er allerede fra starten tydeligt, at Nille er meget bevidst om, at vi befinder os i et kulturhus, og at kunst og kultur skal gå hånd i hånd – at kunsten meget gerne skulle kunne inspirere den kunstneriske udfoldelse i huset.

_S9A5098.jpg


– Der er brug for et rum uden dom, hvor der er plads til at kunne reflektere. Når man træder ind ad døren, bliver man mødt af blomster, liv, håb og kunst, fortæller hun og uddyber. 
Kunsten er afgørende i et samfund, hvor den er med til at prikke til en længsel, så vi kan få mere ånd. Kunsten er et sted hvor vi kan reflektere og tvivle uden at fortvivle, og hvor vi kan spejle mønstre i os selv og vores samfund og stille undersøgende spørgsmål. 

Nille ønsker at give et hint til de kreative værkstæder, og har derfor _S9A5107.jpgintegreret materialer eller redskaber fra værkstederne i de kunstværker der pryder trappeopgangen. En af kvindernes hovedbeklædning er f.eks. lavet ved hjælp af indiske trykklodser fra tekstilværkstedet. En anden af kvinderne bærer en lermosaikkjole af knuste potteskår – leret er hentet fra lerværkstedet. På den måde inspirerer værkerne de kreative sjæle, som hver dag besøger Kulturmaskinens værksteder til at tænke kreativt og måske bruge kunsten på en ny måde. Maleriet ved indgangen til det mediegrafiske værksted viser, foruden en smuk kvinde, også to mælkebøttefrø med den karakteristiske hvide faldskærm, som er lavet i folie fra mediegrafis værksted.

– Jeg vil gerne signalere at mælkebøtten er velkommen – den er uundværlig. Det er i mødet med kunsten, at man kan få civilisationen til at blomstre. Kulturmaskinen skal være som en rig blomsterhave, hvor blomsterne bestøver hinanden og skaber nye arter, fortæller hun. Om mælkebøttefrøene også er en reference til plantens evne til at kunne vokse igennem selv den hårdeste asfalt, vil jeg lade være op til den enkelte at fortolke. Sikkert er det dog, at Kulturmaskinen er blevet rigere på både blomster, liv, håb og kunst.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik