Brandts Klædefabrik sætter Odense på Danmarks Kulturlandkort

Fra og med 1. august 2018 er Brandts Klædefabrik en del af Historiske Huses nye digitale forum, The Danish Club, der vil sætte Odense på Danmarks kulturlandkort og sikre flere besøgende til området.

I disse år sætter vi i stigende grad pris på det autentiske, det unikke og det lokale. Brandts Klædefabrik er et unikt område af gamle bygninger med en lang historie bag sig og er i dag et knudepunkt for Odenses kulturliv, der blomstrer midt i de sjælefulde, kulturhistoriske rammer. Brandts Klædefabrik er derfor et ideelt fit for The Danish Club; et forum, der vil samle historiske huse og sætte fokus på oplevelser og aktiviteter for besøgende.

The Danish Club er foreningen Historiske Huses nye digitale forum, som for første gang samler historiske huse i Danmark på en fælles portal. Det er meningen at portalen skal skabe trafik til de historiske huse, samt de aktiviteter og særlige oplevelser, som de historiske huse udbyder. Forummet blev etableret i juni 2018 og allerede nu har over 200 historiske huse tilmeldt sig fællesskabet.

For Brandts Klædefabrik er formålet med medlemskabet af The Danish Club ifølge Event- Pressemanager Eva Pasgaard i høj grad at tiltrække flere besøgende til området, men i lige så høj grad at sætte fokus på Brandts Klædefabrik som Odenses kulturmekka og at sætte Odense på Danmarks kulturlandkort.

”Vi venter os meget af medlemskabet i The Danish Club og er meget positive omkring det inspirerende fælleskab med andre historiske huse i Danmark,” siger Event- og Pressemanager Eva Pasgaard fra Brandts Klædefabrik. Hun fortsætter: ”Brandts er et helt unikt stykke kulturarv, som i høj grad bidrager til det pulserende byliv, vi ser i Odense i dag. Det vil vi gerne dele med andre.”

”Alt for få ved, hvilket skatkammer af historiske oplevelser Danmark er. De historiske bygninger er den mest synlige del af vores kulturarv og fortæller om, hvordan vores samfund og levevis gennem århundreder har udviklet sig. Vi må værne om den danske kulturarv, så vi kan møde den historie, vi er rundet af og som er så væsentlig en del af vores identitet,” siger Birthe Luel, Præsident i Historiske Huse.

Ifølge Birthe Luel vil The Danish Club fungere både som en indgang til et unikt oplevelsesunivers for besøgende, men også som en ny indtægtskilde for ejerne.

Birthe Luel er glad for, at Brandts Klædefabrik bliver en del af The Danish Club: ”Brandts Klædefabrik er et glimrende eksempel på et stykke dansk historie, der har fået nyt liv. Vi er meget glade for at Brandts Klædefabrik nu er en del af The Danish Club og vi ser frem til et godt samarbejde,” siger hun.

Historiske huse er fællesbetegnelsen for huse, som enten er fredede eller bevaringsværdige. Der findes ca. 9.000 fredede huse og 350.000 bevaringsværdige huse i Danmark. Ca. 2.500 historiske huse har aktuelt forskellige tilbud til offentligheden, heriblandt Brandts Klædefabrik.