BRANDTS – museum for kunst og visuel kultur

Brandts Passage emmer af liv og rørighed og byder på et utal af butikker, caféer og kulturinstitutioner. Men hvad sker der bag facaden? Med Brandts Bag Facaden kan du følge med i, hvad der sker i områdets butikker, caféer og kulturinstitutioner, lære mere om hvem, der står bag, og hvor meget arbejde, der ligger i, at få området til at blomstre. Følg med i Brandts Bag Facaden hver tirsdag, og lær mere om livet og arbejdsgangen i Odenses kulturelle mekka.
I denne uge har vi været på besøg på BRANDTS – museum for kunst og visuel kultur og deres undervisningsafdeling. Læs mere nedenfor.

Undervisning på BRANDTS – museum for kunst og visuel kultur
Siden 2005 har BRANDTS tilbudt undervisning til elever på alle klassetrin, erhvervsuddannelser, produktionsskoler, ungdoms- og videregående uddannelser.
På disse undervisningsforløb bliver eleverne opfordret til at være nysgerrige, begejstret og have skaberlyst, hvilket skyldes, at eleverne både skal arbejde intellektuelt kritisk men også legende åbnet. Disse tilgange til elevernes læring ses både i dialogen om kunstværkerne, men også i elevernes skabelsesproces som enten fotograf, tegner, designer, arkitekt, skuespiller eller skulptør.

Undervisningsforløb
BRANDTS tilbyder forskellige typer undervisningsforløb. De fleste undervisningsforløb omhandler én bestemt udstilling, man kan opleve i BRANDTS. I forbindelse med disse udstillinger kan man enten deltage i 1½ timers forløb, hvor udstillingen opleves gennem dialog og kreative øvelser, eller 3 timers forløb, hvor eleverne ser udstillingen, og de derefter skal deltage i en workshop.
I øjeblikket tilbyder BRANDTS blandt andet et 3-timers undervisningsforløb, hvor eleverne kan opleve udstillingen Into The Unknown. I forbindelse med udstillingen skal de også deltage i en innovationsworkshop. Her skal de komme med innovative løsningsforslag til trivielle arbejdsopgaver såsom at hænge vasketøj op.

Det lærte
To undervisningsforløb er ikke ens, ligesom det eleverne lærer, ikke er det samme. På trods af, at eleverne lære noget forskelligt, bidrager undervisningsforløbene stadig til et vigtigt element i elevernes uddannelse, nemlig en kultiverende og dannende proces.

Vil du vide mere om undervisningsforløbene hos BRANDTS – museum for kunst og visuel kultur, så læs med her!

previous arrow
next arrow
Slider