CAFE BIOGRAFEN

STEDET HVOR KULTUR OG SAMMENVÆR MØDES

For 35 år siden kom Cafe biografen til verden – eller mere præcist til Brandts Klædefabrik. I dag drives Cafe biografen af arkitekt Jørgen B. Christensen og cand.mag. Ole Nielsen. De mente, at Odense var håbløst bagud, hvad et hipt café- og kulturmiljø angik. Det besluttede de sig for at gøre noget ved, hvilket efterfølgende må siges at have været en god beslutning, for allerede fra dag ét var Cafe biografen en succes. Med sine nu mange år på bagen er Cafe biografen da også gået hen og blevet et stykke kultur i sig selv.

EN UNIK KOMBINATION
Ifølge Jørgen B. Christensen skyldes succesen flere årsager. For det første giver den unikke kombination af café og biograf flere muligheder – både før og efter forestillingen. I modsætning til mange andre biografer bliver man ikke ’losset’ ud på parkeringspladsen, når filmen er slut, som Jørgen udtrykker det: ”Når man tager i biografen, er der ikke meget tid til at tale med hinanden, fordi man naturligvis skal tie under forestillingen. Hos Cafe biografen er der plads til, at man kan nyde hinandens selskab og ’tygge’ på filmoplevelsen over en kop kaffe eller en bid mad. ”For det andet skyldes Cafe biografens succes, at det århusianske vennepar har valgt at holde fast i, hvordan Cafe biografen så ud fra begyndelsen, eksempelvis ved at bibeholde de imødekommende og lysfyldte fabrikslokaler. Det eneste, som er blevet ændret, er størrelsen på biografen og caféen, så der i dag er plads til ca. 200 biografgængere og 230 spisende gæster; 130 indenfor og 100 udenfor. For det tredje skyldes Cafe biografens succes den fantastiske beliggenhed lige midt i Brandts Klædefabrik: ”Brandts Klædefabrik er jo et originalt og levende sted, som tiltrækker mange mennesker. Der er altid gang i den, fordi der hele tiden afholdes en masse kulturelle og kunstneriske arrangementer”, siger Jørgen. Der er ingen tvivl om, at Jørgen og Ole ønsker at skabe stemning omkring det at gå i biografen, og det har de så sandelig også! Allerede når man træder ind i Cafe biografen opleves en stemning og atmosfære, som er særegen for byens nuværende caféer og biografer.

MANGE MULIGHEDER
Cafe biografen er kendt for sit blandede, men lidt smallere og mere nicheprægede udvalg af film – og ikke de typiske Hollywoodbaskere, som kører på storskærmen i de fleste biografsale. Den tilhørende café byder på lækre retter til både den tidlige, lette, store og søde sult, mens baren byder på flydende genstande en masse – og her i den kolde vintertid er Cafe biografens hjemmelavede gløgg særdeles anbefalelsesværdig. Også udbuddet af specialøl fra landets små og store bryghuse er ekstraordinært stort og godt i Cafe biografen her op til jul. Derudover afholder Cafe biografen sociale aktiviteter hele året rundt såsom Seniorbio, Pubquiz, Sommerdans og Musik under Markisen.

JULEGAVEN – GAVEKORT TIL CAFE BIOGRAFEN
Et gavekort til Cafe biografen er altid en sikker vinder! Gavekortet kan både indløses i caféen og biografen. På Cafe biografen er der altid store filmoplevelser samt skøn mad og drikkelse på menuen. Med et gavekort kan du være sikker på, at dem, du vil glæde, får det, de ønsker sig. KULTUR OG SAMVÆR MØDES

Af Stephanie Kanstrup

previous arrow
next arrow
Slider