Forsiden NyhederEeeeeeemil – skarnsknægten fra Lønneberg
nov
14
2017

Eeeeeeemil – skarnsknægten fra Lønneberg

Traditionen tro ligger Magasinet lokaler til, når H. C. Andersen Festspillene opfører vinterens familieforestilling, der denne gang er Emil fra Lønneberg.

En forestilling der med festlig dans og sang tager sit udgangspunkt i Astrid Lindgrens skønne fortælling om den uartige, men dog alligevel elskelige Emil Svensson og hans familie på Katholt.

folkogrover

Det er tredje gang, at H. C. Andersen Festspillene opfører en vinterforestilling på Magasinet, første gang var i 2016, da historien om Pippe Langstrømpe blev en bragende succes. I 2017 slog forestillingen Folk og Røvere i Kardemommeby endnu engang fast, at folk ikke kun var begejstrede for sommerforestillingerne i Den Fynske Landsby, men at de også tog godt imod vinterforestillingerne.

“Det er måske netop vinterforestillingens fokus på de nordiske forfattere, der er med til at gøre forestillingen til en så stor succes. Det handler om at formidle historier og gøre det interessant for publikum og det kan disse nordiske forfattere jo,” mener Carsten Friis, der pointerer de nordiske forfatteres kvaliteter som en af forudsætningerne for en vellykket opsætning.

Emil

Men også sammenholdet i gruppen er afgørende for forestillingens succes, mener 12-årige Gustav Møller-Nielsen, der har hovedrollen som Emil. “Sammenholdet er det bedste. Alle går meget op i det, og det er sjovt. Men det er også alvor. Det kan jeg godt li’. Vi skal jo lave en god forestilling.”

Nu gælder det så historien om Emil fra Lønneberg. En historie der ifølge Carsten Friis gemmer på en god morale, nemlig at bagved det man tror, er en skarnsknægt, gemmer sig i virkeligheden en god og varm dreng. Også netop den gode intention hos Emil er det Gustav Møller-Nielsen fremhæver som en god egenskab, “han tror hele tiden, han gør noget godt, men så går det alligevel galt for ham.”

Forestillingen Emil fra Lønneberg spiller på Magasinet fra d. 10. januar til 21. januar 2018. Billetter kan købes på H. C. Andersen Festspillenes hjemmeside: http://www.hcandersenfestspillene.dk/

Seneste nyheder

Alle nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik