Forsiden Gastronomi Pasfall – Taffelanden 1 – Selskabslokaler på første sal

Pasfall – Taffelanden 1 – Selskabslokaler på første sal

Skal der være fest, så lad der…

Thomas Pasfall, Taffelanden1

Maden og vinen. Det er det, det handler om. Det hersker der slet ingen tvivl om, når Thomas Pasfall fortæller. Kokken Thomas Pasfall behøver vel ingen nærmere introduktion med titler som årets kok, årets ret og årets restaurant bag sig.
Siden maj 2013 har han uddelt madoplevelser ud over det sædvanlige til gæsterne i Restaurant Pasfall i hjertet af Odense.
En beliggenhed, som var altafgørende, da Thomas skulle finde lokalerne til næste kapitel af sin karriere efter tiden på Munkebo Kro.
Folk fra København kender til Brandts – det er et kendt brand, og det ville vi gerne være en del af. Brandts er Odenses kunstneriske kvarter, som i disse år er godt på vej til at få endnu et prædikat på sig som Odenses spisekammer,” siger Thomas Pasfall om valget af lokaler.

SELSKABSMENUER PÅ NIVEAU MED A LA CARTEpasfall taffeland2
I dag skal snakken handle om en and. Nærmere bestemt om Taffelanden 1., som er navnet på Restaurant Pasfalls selskabslokaler på første sal. Ud over beliggenheden i Odense var det også afgørende for Thomas Pasfall, at der var plads til selskaber. ”Selv om vi måske er mest kendt for
a la carte-restauranten, så er selskaber en stor og vigtig del af vores forretning. Når man vælger at holde sin fest her hos os, slipper man selv for bøvlet og for at rende rundt og være stresset under festen. Det bliver en fest, som også værten eller værtinden kan nyde og være 100 % til stede sammen med de mennesker, de har inviteret. Der er taget hånd om det hele, og det gælder bare om at nyde oplevelsen. For det skal være en oplevelse at holde fest. Det er en stor glæde for os at samle et større antal gæster og få det til at spille maks. At give gæsterne samme sublime oplevelse som ved a la carte,” fortæller Thomas Pasfall med begejstring i stemmen. ”Vi er af den holdning, at alt bare skal være i orden. Alt fra maden og vinen til serveringen og rammerne. Jeg har hørt folk, der selv står for at holde deres fest sige, at det og det er lige meget. Men det er det jo ikke, for hvorfor så holde fest?

DET STARTER OVER EN GOD MIDDAG
Ofte starter kundernes ønske om at holde deres selskab over den gode stemning og den gode mad og vin, når de nyder en a la carte-middag i restauranten. Den oplevelse vil de gerne give deres gæster. Med Thomas Pasfalls egne ord er det ”en totaloplevelse i unikke rammer. Det er mad, som ikke laves andre steder i Odense. Det er vin, du ikke kan få andre steder i byen. Der er fuld fokus på gæsten og service er en selvfølge. Du skal ikke bede om det der ekstra, der bare gør det hele meget bedre – det er en selvfølge, at der er snacks til aperitiffen og der er petit fours til kaffen.
Og snakken falder naturligt tilbage på den mad, som trods alt er det vigtigste i Thomas Pasfalls univers. ”Vi lægger vægt på mad, der følger sæsonen, og der er altid fokus på smagen. Vi bruger de samme råvarer, som gæsterne oplever i restauranten. Kunsten er at lave mad, der fungerer til mange mennesker. Vi tilpasser både mad og vin til gæstens behov både smags- og prismæssigt.”

HVORFOR LIGE TAFFELANDEN?
Anden har på den ene eller anden måde fulgt min kone Annesofie og jeg gennem 20 år. Vi har arbejdet med ænder på menuen, i logoer og så videre. På Munkebo Kro kaldte vi selskabslokalet for Taffelanden. Det navn tog vi med os. Ænder smager godt, men de er også flokdyr, som
viser, at man er stærkere sammen end alene. Sådan er det også for os i Restaurant Pasfall,” fortæller Thomas Pasfall.

ÅRTIETS FEST BLEV HOLDT PÅ TAFFELAND 1.
For nylig holdt jeg en 20’er fest med omkring 80 gæster. Alt var iscenesat, som var man i 1920’erne: Helt ned i bordplanen og menuen med champagne, portvin og cocktails, som man drak dengang. Hvis man ønsker det, så går Thomas helt ind i det. Vi fik 4 retter med årstidens råvarer bl.a. stenbiderrogn og foie gras, som Thomas er berømt for. Festen var en rigtig god oplevelse for os, og flere gæster har efterfølgende kaldt festen for ikke årets, men årtiets fest. Så vi kan ikke være andet end fuldt ud tilfredse. Det gode ved at holde et selskab hos Pasfall er, at du kan tilpasse det hele. Og prisniveauet ligger et sted, hvor de fleste kan være med – og Thomas giver den stadig gas og holder kvaliteten i top. Du får nøjagtig samme oplevelse, om du bestiller a la carte i restauranten eller om du holder en fest for 80 mennesker. Du skal bare sige, hvad du vil have. Så sørger de for det.” Jørgen Jokumsen, der har holdt flere private selskaber i Taffeland 1.

pasfall_taffelanden3

A HVA’ FOR EN AND?
TAFFELAND: Fuglenavn, vildanden Fuligula ferina, kendt for sit særlig velsmagende kød.TAFFEL: 1. Fornemt måltid hos
en fyrste. 2. Fornemt dækket spisebord hos en fyrste.
Kilder: Ordbog over det danske Sprog og Den Danske Ordbog

 

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk