Forsiden Gastronomi Seaweed: Sushi på australsk manér 

Seaweed: Sushi på australsk manér 

SUSHI SPISES MED TANG

ikke-navngivet-3”Seaweed”, som butikken i Brandts Passage hedder, betyder tang. I al sin enkelthed. Den særlige form for tang er sammen med ris de vigtigste ingredienser i den delikate sushi. Tangbladene rulles om risen – og tilføres f.eks. fisk og grøntsager, men tilberedes i flere variationer og med et utal af smagsnuancer.

Stemningsfuld harmoni i den hippe sushi-butik ”Seaweed” i Brandts Passage – en delikat nyhed i Brandts’ alsidige spisekammer. 

Flere Odense-restauranter har sushi på menuen, men kun ét sted serveres sushi på australsk manér, nemlig hos Jordana og Ron i ”Seaweed”, Brandts Passage 36. Her står Jordana smilende bag disken og servicerer, mens Ron og kokken Andras står i køkkenet og kreerer lækkerierne.

Forskellen på den japansk-inspirerede sushi og denne australske skal først og fremmest ses i rullens længde. – Den traditionelle østerlandske er et par centimeter høj og spises typisk med pinde, hvorimod den australske serveres i større håndholdt form og spises som en wrap.

ikke-navngivet-3Det er street-food sushi. Hurtigt og nemt at “gå videre med” eller nyde på stedet. Emballagen er også dejlig enkel og så miljøvenlig, som emballage kan være. Men der gås ikke på kompromis med madens kvalitet.

– Vi lægger meget vægt på kvaliteten af råvarerne, og vi er ekstremt fokuseret på smagen og konsistensen af vores wraps, lyder det fra Jordana.

MAD NEDE PÅ JORDEN 

Ron og Jordana er meget sociale og interesseret i mennesker, hvilket kommer til udtryk, når man besøger Seaweed. – Vi forsøger hele tiden at være til stede og snakke med vores gæster – og nyder det hver dag, fortæller Jordana.

Ron, som mest står i køkkenet, holder af at komme ud fra sit skjul og se hvem der kommer og besøger deres lille biks. Når der er tid til det, kommer han også med smagsprøver, så kunderne har mulighed for at smage inden de bestiller, og måske får de en lille historie med på vejen.

Parret synes, det er vigtigt at træde frem som de mennesker, de er og sætter stor pris på, når deres kunder ønsker at sludre og fortælle om sig selv. – Man får et andet forhold til ens kunder og de kommer ganske vist også igen og igen, fortæller Jordana.

-Det er også en af grundene til, at vi har valgt at lave Street-Food; det skal være mad, som er helt nede på jorden. Uden nogle retningslinjer eller formelle replikker, men et sted, hvor man mødes, som de mennesker man er, og i øjenhøjde med hinanden, siger Jordana. Dét er i virkeligheden den vigtigste essens i Ron og Jordanas vision for Seaweed.

NEMT, SUNDT OG LÆKKERT

-Nogle af de ting, der fanger os, når vi besøger Australien, og især nu, hvor vi har børn, er muligheden for sund fastfood. Eksempelvis sushi wraps som vi laver. Det er først og fremmest velsmagende, og dernæst er det sundt, hurtigt og børnene elsker det, siger Jordana, som ønsker, at især hendes børn får sund mad, men fortæller, at det ikke altid er lige nemt i en travl hverdag.

Netop denne sunde og lette måde at få mad på er noget, de gerne vil videreføre til Odense. Men det var først, da de kunne mærke, at de havde det rigtige grundlag, og at Odense manglede noget, der var nemt og lækkert, at de slog til.-Vi har set hvordan sushi har udviklet sig og hvor attraktivt og populært det er blevet op gennem årene. Ideen om at starte konceptet om sushi wraps har egentlig været på tale længe, men vi har alligevel ikke syntes, at tiden var inde endnu. Det skal være simpelt, hurtigt og sundt. Det er de værdiord, vi gerne vil frem med i vores koncept, fortæller Jordana.

HYGGELIG ATMOSFÆRE

Der anes stemningsfuld harmonii den hippe butik med en lille disk med stort udvalg af ”dagens frisklavede street-food”, samt caféborde og stole med plads til en halv snes gæster og en håndfuld stående kunderikke-navngivet-1
– Her kommer vi hinanden ved, mener ægteparret Jordana ogRon, der som de første her i landet har valgt at forhandle, tilberede og udvikle den autentiske australske sushi.
Parret er født i Melbourne, Australiens næststørste by med godt fire millioner indbyggere. De har rejst meget rundt i verden og har boet i flere forskellige lande.

Men for 11 år siden landede de bogstaveligt talt midt i Odense med masser af mod på tilværelsen.
Jordana arbejdede tidligere som udenlandsk advokat og Ron som musiker. Trods sin travle køkkentjans er han aktiv kammermusiker i “Esbjerg Ensemble”, hvis koncerter tit udsendes “live” på Danmarks Radio P2. Når Ron tager direkte fra Brandts til Esbjerg, har han klarinetten med på arbejdet, så der kan lyde liflige rytmer fra køkkenregionen. Det skaber harmoni og hygge.

OKAY, SÅ GØR VI DET!

Da parret flyttede til Odense savnede de deres hjemlands sushi og håbede, måske en smule naivt, at nogle ville bringe det australsk-japanske fusionskoncept til byen. Men det var der ingen der gjorde.

– Okay, så gør vi det selv, fordi vi tror på produktet og dét har vi heller ikke fortrudt. Heldigvis fandt vi relativt hurtigt denne skønne butik i Brandts Passage. En drøm af en oase, fortæller Jordana og Ron, lykkelige over at de hurtigt blev accepteret som en del af ”Brandts familien”.

– Her arbejder vi sammen om at skabe byens hyggeligste strøg, hvor kunderne inspireres til at slappe af, gå på opdagelse, foretage indkøb, spise noget lækkert og i det hele taget nyde dagen.

Jordana og Ron åbnede “Seaweed” i begyndelsen af august og betegner de første måneder som “rigtig gode med allerede mange stamkunder. Der er dem, der nyder en wrap som street-food og dem, der sirligt vælger et passende udvalg til aftensmad”.

VI GÅR ALDRIG PÅ KOMPROMISikke-navngivet-3

– Vi idéudvikler vores sortiment hele tiden og taler dagligt detaljerne igennem. Vi prøvesmager og lytter til kunderne.

– Ud over de gængse sushi’er med laks, tempura-rejer og diverse grøntsager, så byder vores menukort også på krebsesalat, tunmousse, ingefærkylling og pekingand, fortæller Ron i køkkenet. Og tilføjer: -Vi går aldrig på kompromis. Det skal være en 150 procents indsats hver gang.

– Vi bruger også meget tid på at finde de drikkevarer, som passer bedst til vores sushi. Det gælder bl.a. en helt særlig italiensk is-te, vi har fundet, Ørbæks naturfriske øko ginger – og passion/orange juice, og ”Rock’n Roots” som blander øl med fin smag af ingefær eller pink grape. Vi serverer også mindre retter og salater, og har for nylig også fået suppe på menukortet.

SUSHI TIL JULEFROKOSTEN 

– Det er da også oplagt at spise sushi som en delikat og festlig forret til julefrokosten. Så kan man servere sushi wraps skåret i mindre stykker som ”finger-hapser”. Dertil selvfølgelig en god champagne, der hører sig til. En charmerende kombination. Så er det rigtig jul, siger Jordana Pila og Ron Chenzion, der, hvis kunden også vil ha’ en god dessert, gerne henviser til konditoriet ‘Kagedåsen’ lige overfor.

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk