Forsiden Historie Vivaldi – Jeg har villet have en butik her, siden jeg var lille pige

Vivaldi – Jeg har villet have en butik her, siden jeg var lille pige

Der gemmer sig masser af gode historier i passagen. Her kan du møde dem, der har været med fra dengang, hvor passagen bare var byggejord. Dem, som drømte om butikker i de tomme fabrikshaller. Og som oplevede de tomme fabrikshaller forvandle sig til byens hyggeligste hemmelighed.

birgitte dyreborg

Birgitte Dyreborg fra ”Vivaldi” sad på den helt nye cafébiograf og drømte sig til dét sted, hun ville ha’ butik. Hun blev første lejer i passagen.

”Da jeg så lokalet i den rå fabrikshal første gang, var jeg ikke i tvivl. ”Det er dér, jeg vil åbne butik”, sagde jeg – også selv om der endnu ikke var lagt fliser i passagen,” husker Birgitte Dyreborg, der på 31. år driver modebutikken ”Vivaldi” i Brandts Passage – og hun var da den første lejer, der åbnede i passagen.

For Birgitte Dyreborg var Brandts Klædefabrik en del af barndommens univers. Mens der endnu dampede røg op af de høje skorstene, sad hun hjemme i sit værelse og kiggede over på den store grå bygning og fantaserede sig til, hvad det dog var for et hus: ”Vi boede på hjørnet af Thorsgade, og fra mit værelse på 2. sal kunne jeg se klædefabrikken. Jeg husker tydeligt, da jeg som lille pige var overbevist om, at det var et fængsel. Efterhånden som jeg blev større, kom jeg heldigvis på andre tanker.”

Da Birgitte Dyreborg var teenager, var området stadig en pulserende fabrik med hundredevis af ansatte: ”Jeg husker, da fabrikken lukkede, og bygningerne lå øde og forladte, da
kunne jeg pludselig se nogle fantastiske muligheder, hvis de rigtige folk kom til. Og det gjorde de heldigvis.”

1985, modeshow i Vivaldi

Birgitte Dyreborg var i lære på et reklamebureau, da fabrikken lukkede, og byrådet blev enig med en arkitekt og købmændene om at renovere hele området og skabe et butiks-, café- og
kulturcenter.

Da Cafebiografen åbnede i sommeren 1983 blev hun den måske allerførste stamgæst. Mens hun sad og nød kaffen, kagen og solen, dannede hun indre billeder af dét Brandts, hun
drømte om: ”Jeg blev så fascineret af komplekset, at jeg lovede mig selv, at lige her ville jeg åbne butik.”

Og sådan blev det. Mandag den 1. oktober 1984 gik drømmen i opfyldelse, da Birgitte Dyreborg åbnede et modetøjs-mekka med lækkert tøj for kvinder med stil. Og sådan har det været lige siden. Dog er butikken, som en naturlig konsekvens af succesen, udvidet to gange i de forløbne 31 år.

Inspireret af den italienske barokkomponist Antonio Vivaldis smukke afdæmpede musikstykke ”De fire årstider” kaldte hun sin eksklusive butik ”Vivaldi”. Eksklusiv beklædning til alle fire årstider. De første mange år blev klassikerens liflige toner spillet i baggrunden, mens kunderne så på elegant, klassisk design med stil.

Billede: 1985, modeshow i Vivaldi

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik