Forsiden NyhederJulegalla, Disney og kagemænd
dec
07
2017

Julegalla, Disney og kagemænd

I år afholder Kulturmaskinen, traditionen tro, Julegalla i Magasinet. Vi har taget en snak med arrangør Birgitte Weinberger om hvordan, Julegalla kom til verden og konceptet omkring det populære show.

Når Birgitte Weinberger tænker tilbage på, hvordan Julegalla opstod, husker hun det især som lysten til at lave noget sammen med andre, som det bærende element: ”Det er faktisk utroligt længe siden, men jeg tror nok det startede med, at vi var nogle stykker, der gik og lavede en masse ting med en masse gode mennesker. Vi kiggede på hinanden og blev enige om, at detkunne være rigtig sjovt at lave noget sammen. Det er jo sådan, at når man er artist, sanger, danser eller whatever, så er man ude og lave det man gør og så tager man hjem igen. Men det viste sig, at der var et behov og ønske om at lave noget sammen. Vi blev enige om at sammensætte et varieteshow, som skulle ligge i december og som skulle være velgørende”.

Når man spørger ind til, hvordan selve opsætningen af showet er opstået, så lægger Birgitte ikke skjul på, at der er blevet hentet inspiration i Disneys årlige juleshow. Især konceptet med, at modtage postkort fra nogen vi kender og fra nogen vi ikke kender, er blevet overført til showet, i form af en bred trup af artister.

Julegalla som velgørende event

Julegalla samler hvert år ind til et initiativ, som støtter op om en udsat gruppe i samfundet. Vi spurgte Birgitte, hvorfor det velgørende element er vigtigt for et show som Julegalla: ”For artisterne handler det rigtigt meget om at få det hele til at køre rundt og om at få solgt billetter. Der er altså rigtigt meget, som vi skal måle på og rigtig meget som har en værdi, i en verden. Men der er også de mindre målbare værdier, som vi har lyst til at sætte fokus på. Det er vigtigt at vise, at kulturen kan bruges til rigtig mange ting. Altså at kulturen kan bruges til vækst, men vi skal også huske at generere værdi, altså menneskelig værdi. Ved sådan et show som det her får vi mulighed for at vise artisternes fortræffeligheder, men også mulighed for at sætte fokus på et område som vi synes fortjener noget ekstra spotlight. I år er det Mødrehjælpen. Og det er vigtigt at understrege den her velgørenhed. Alle artister arbejder jo gratis, det er altså et stort frivilligt show. Hvis vi skulle betale alle de her artister, så kunne det ikke betales for penge. Så alle arbejder gratis for at sætte fokus på den her sag, men selvfølgelig også for at vise hvad artisterne kan.” For arrangørerne bag Julegalla er det vigtigt, at fokus er på, at showet er noget som skabes sammen, i den gode sags tjeneste. Birgitte understreger, at dette er drivkraften bag showet.

”Den Rullende Kagemand”

I år støtter Julegalla Mødrehjælpens initiativ ”Den Rullende Kagemand”.  Det er et initiativ, som støtter familier som på den ene eller anden måde ikke har overskud, under devisen om at det er vigtigt for børn at blive fejret. Birgitte forklarer, at de ser ”Den Rullende Kagemand” som et sympatisk projekt, som Julegalla kan hjælpe med at gøre en forskel. Desuden ser Julegalla ”Den Rullende Kagemand” som et projekt, både artister og publikum kan relatere til.

Når arrangørerne udvælger det initiativ, som skal støttes, er det vigtigt at spotlyset kører over den store palette og sprede fokus ud på forskellige grupper i samfundet. Julegalla har tidligere støttet bl.a. Reden og Børn, Unge og Sorg. Herudover er det vigtigt, at initiativet på en eller anden måde er lokalt forankret, fordi, som Birgitte formulere det ”vi skal kunne se pengene komme ud og arbejde her, hvor vi er”.

Julegalla som en julefrokosttradition

I Dina Vejling – Dansk Kunsthåndværk, beliggende i Brandts Passage, støtter de også op om Julegallas velgærende formål, og endda i mere end en forstand. I stedet for en traditionel julefrokost inviterer Dina Vejling nemlig sine ansatte til Julegalla. Hun føler, at det er en god måde hvorpå, man kan få en oplevelse med sine ansatte, samtidig med at man giver en lille smule af det, man har til dem, som ikke har så meget. Herudover har Dina Vejling, i sin butik, sin egen lille indsamling hvor kunderne kan donere hvis de har lyst. Pengene fra denne indsamling går også til Mødrehjælpens initiativ ”Den Rullende Kagemand.”

Billetterne til Julegalla 2017 er allerede udsolgt, men der er stadig mulighed for at donere til Mødrehjælpen. Julegalla har oprettet en online indsamling hvor det er muligt at donere til, frem til d. 22/12-2017. 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik