Lerværkstedet

Brandts Passage emmer af liv og rørighed og byder på et utal af butikker, caféer og kulturinstitutioner. Men hvad sker der bag facaden? I denne artikelserie kan du følge med i, hvad der sker i området i Brandts Klædefabrik og lære mere om, hvem der står bag samt, hvilke initiativer, der er med til at få området til at blomstre. Følg med i Brandts Bag Facaden hver uge og lær mere om livet og arbejdsgangen i Odenses kulturelle mekka.

I denne uge har vi været på besøg i Lerværkstedet i Kulturmaskinen – læs mere nedenfor.

Hvad er Lerværkstedet?
Lerværkstedet ligger på 2. sal i Kulturmaskinen og er Danmarks største åbne lerværksted. Her kan du slippe fantasien og kreativiteten løs, mens du tager del i et socialt fællesskab, hvor der er plads til alle. Elsker du at bruge hænderne kreativt, er Lerværkstedet dit nye fristed, hvor du kan dreje og forme smukke eller finurlige figurer, kopper, krukker eller vaser. Hvis du har idéen eller lysten, er det drivkraft nok, og du kan altid få kvalificeret hjælp og vejledning af værkstedets ansatte og frivillige.

Kreativitet og samvær
Vi har talt med to frivillige, Herdis og Ulrik, som begge er meget glade for at komme i Lerværkstedet: ”Jeg plejer at kalde det mit fritidshjem”, siger Ulrik med et smil på læben. Herdis fortæller, at hun lærer noget hver gang, hun er i værkstedet – både socialt og kreativt.

På Lerværkstedet er der nemlig rig mulighed for at udfolde sig kreativt og skabe noget:

Jeg tror, at det at skabe er et grundvilkår i mennesket. At man laver noget fra start til slut – fra jord til et færdigt ’produkt’. På den måde oplever man en proces, hvor ens kreation bliver brændt, dekoreret og brændt. Mange synes, at den proces er magisk”, siger Henrik Uglbjerg, daglig leder af Lerværkstedet.

Men Lerværkstedet er ikke kun et værksted, hvor man kan teste sine kreative evner. Det er også et socialt mødested, hvor man kan få nye bekendtskaber:

Det sociale fylder meget på Lerværkstedet. Nogle af vores gæster fortæller, at de ikke ville vide, hvor de skulle gå hen, hvis Lerværkstedet ikke eksisterede. Ud over de ting, som de har lavet på værkstedet, får de også noget personligt med hjem”, fortæller Herdis.

Alle er velkomne 
Mange af de besøgende mødes også uden for Lerværkstedet, hvilket giver anledning til yderligere komsammener. Værkstedet er primært et voksenværksted, men børn er også velkomne. Dog skal alle under 16 år ledsages af en voksen.

Er du interesseret i at være en del af et socialt fællesskab, hvor du samtidig kan udfolde dig kreativt og prøve dig selv af? Så tilmeld dig et gratis introkursus – og start i dag!

previous arrow
next arrow
Slider