Mads åbner Fyns første økologiske pølsevogn

Det var en kærlighed for den bæredygtige og sunde mad, som gav Mads Harboe Jensen drivkraften til at leve af pølser. Fra lørdag den 8. juni langer han DØP-pølser med Michelin-status over disken i Passagen i Brandts Klædefabrik.

Du har måske sat tænderne i gourmet-hotdoggen på streetfoodmarkeder, på festivaler og ved madboder på Fyn. Det var en revolution af den traditionelle, danske hotdog, der så dagens lys for flere år siden. Ingen fynske pølsevogne er endnu gået hele vejen på økologien og skiftet hele sortimentet ud. Det holder dog ikke Mads Harbo Jensen tilbage fra at åbne sin pølsevogn udelukkende med økologiske råvarer.

– Det er et bedre produkt, og det smager bare bedre end en ikke-økologisk pølse, fortæller Mads Harbo Jensen, der åbner den første økologiske pølsevogn på Fyn.

 

Michelin-status

Mads Harbo Jensen slår lugerne i sin økologiske pølsevogn op for første gang lørdag den 8. juni i Brandts Passage i Odense. Og her bliver fynboen den første af sin slags uden for hovedstaden, da han er franchisetager for den københavnske pølsevogn DØP ved Rundetårn.

DØP har tidligere vundet Årets spisested, hvor pølsevognen slog profilerede Michelin-restauranter i København. Pølsevognen slog en konkurrent, der var tildelt en bib gourmand i Michelin-guiden. Det skriver https://politiken.dk/deadsections/ibyen-prisen/spisestedspris/art5625664/P%C3%B8lsevogn-sl%C3%A5r-michelin-restaurant.

 

Efter at have spist hos DØP i København begyndte tankerne om at åbne en lignende pølsevogn at melde sig hos Mads Harbo Jensen. Idéen om de sunde råvarer stemte nemlig overens med hans værdier.

– Jeg har været økologisk i 20 år. Økologisk tøj. Økologisk mad. Genbrug. Jeg gør, hvad jeg kan for det, fortæller den fynske franchisetager og tilføjer:

– Det gør jeg for dyrene, for naturen og for mig selv.

 

Fra pædagog til pølser

Da 43-årige Mads Harbo Jensen var yngre, arbejdede han som pædagogmedhjælper. Senere uddannede han sig til pædagog og blev i erhvervet i en længere årrække. De sunde madvaner var altid en del af Mads Harbo Jensens liv, mens han arbejdede i børnehaver og vuggestuer, og er det stadig den dag i dag. Den fynske pølsemand er selv engageret i Odense Fødevarefællesskab i sin fritid. Derfor var det en oplagt mulighed for fynboen at leve af sin store passion, da pædagogarbejdet skulle skiftes ud.

– En pølsevogn virkede som noget, der var muligt at starte op, og så var det interessant, forklarer Mads Harbo Jensen.

Den 43-årige fynbo fandt dog hurtigt ud af, at det var mere kompliceret at lange pølser over disken, end han først havde forventet. Han skulle blandt andet finde et lager, en bil og en standplads, før forretningen og projektet kunne lykkes.

– Jeg prøvede mig frem, og efterhånden som tingene faldt i hak, er jeg blevet mere dedikeret til det, siger Mads Harbo Jensen, som nu åbner op i Brandts Passage.

 

Overlevelse på den odenseanske madscene

En pølse med ost. En gedepølse eller en oksekødspølse. Mads Harbo Jensen har mange forskellige varianter.

–  Jeg har pølser med smag og fylde og ikke bare pølser uden indhold. Det er dét, der er forskellen fra mig og en normal pølsevogn, slår Mads Harbo Jensen fast.

Det er sundheden og økologien i den økologiske pølsemands forretning, der giver ham troen og håbet på, at han kan overleve i Odense med utallige, nye madtilbud.

– Jeg kan se, der er en efterspørgsel på økologi, når jeg kigger på de odenseanske restauranter og madboder. De har masser kunder, pointerer fynboen.

Mads Harbo Jensens koncept falder inden for tidens trend, men det er ikke kun derfor, han tror, han kan overleve ved at vende pølser på grillen i Brandts Passage.

– Jeg er jo den eneste økologiske pølsevogn på Fyn. Jeg kan stå i gaden og andre dele af det sydlige Danmark, fortæller Mads Harbo Jensen smilende.

 

Pølser passer i Passagen

Økologien og Mads Harbo Jensens pølsevogn falder ind i stilen og atmosfæren, som kendetegner området. Det fortæller Annelene Hausmann, der er ny manager for Brandts Klædefabrik.

– Økopølsen er et sundere alternativ inden for hele to-go-food trenden, som vi synes passer ind vores lille by i byen. Og det er vigtigt at turde prøve noget nyt, pointerer Annelene Hausmann.

 

Økopølsen vil høre hjemme i Passagen hos Brandts Klædefabrik i Odense fra den 8. juni klokken 11:00.

I fremtiden kører Mads Harbo Jensen ud til begivenheder i hele Syddanmark.

Af Rasmus Valentin Kej

(Foto: DØP, pressebillede).