Magasinet

Brandts Passage emmer af liv og rørighed og byder på et utal af butikker, caféer og kulturinstitutioner. Men hvad sker der bag facaden? I denne artikelserie kan du følge med i, hvad der sker i området i Brandts Klædefabrik og lære mere om, hvem der står bag samt, hvilke initiativer, der er med til at få området til at blomstre. Følg med i Brandts Bag Facaden hver tirsdag og lær mere om livet og arbejdsgangen i Odenses kulturelle mekka.

I denne uge har vi været på besøg i Magasinet – læs mere nedenfor.

Magasinet er en del af Kulturmaskinen, selvom de ligger i to separate bygninger – dog begge i Farvergården.

Magasinet, bedre kendt som byens mest intime teater- og musikscene, har eksisteret siden 1989. Her kan du mere end 150 gange om året opleve levende kultur. I starten var Magasinet et såkaldt morskabsteater, men udviklede sig senere hen til også at være koncertsted for både danske og udenlandske kunstnere. Denne udvidelse stod Runrig for at offentliggøre, da de som de første indviede den såkaldte musikscene. I dag anvendes stedet også til andre arrangementer såsom modeshows, børnekoncerter, foredrag og ballet. Magasinet repræsenterer med andre ord mange forskellige genrer – og dermed noget for alle.

Til daglig styres Magasinet af to medarbejdere, nærmere betegnet kulturteknikere, som hjælper med at læsse ind, hænge op, pille ned osv. Derudover sørger de for, at lokalerne er i pæn stand, når kunstnerne kommer. Magasinet har plads til 800 stående gæster og 500 siddende, men på trods af dette, så formår stedet at udtrykke en følelse af nærvær og intimitet. Det er ikke kun publikum, der fornemmer den gode stemning. Kunstnerne oplever den også:

Kunstnerne er meget glade for at være her, fordi her kan sidde mange mennesker, men de sidder meget tæt på”, fortæller Annette Schreiber, som er den ene af Magasinets to medarbejdere.

Annette fortæller ydermere, at Rune Klan har udtalt, at fynboer er vanvittigt gode som publikum. Også Tim Christensen er helt tosset med at besøge Magasinet på grund af den gode stemning, som han ligeledes tilskriver publikummet æren for. Dette er også en af grundende til, at rigtig mange stand-up dvd’er bliver filmet på Magasinet. 

Carrie – The Musical
I skrivende stund er Magasinet i fuld gang med de sidste forberedelser til Carrie – The Musical, som bygger på Stephen Kings debutroman af samme navn. Instruktøren på musicalen, Mikal Korsgaard Larsen, tog os med backstage, hvor vi fik lov til at bevæge os rundt bag kulisserne og møde nogle af skuespillerne.

previous arrow
next arrow
Slider