Forsiden Mit Brandts

Mit BrandtsFreja, studerende, Odense

Mit Brandts, FrejaSyddansk Universitet

Hvad laver du i området i dag?

Jeg skal i Organic Club for at se om der skulle være noget i det kollektive klædeskab som jeg mangler.

Hvor tit er du i området?

Det er jeg nok minimum en gang om ugen, jeg kommer ret tit forbi Organic Club både fordi det er en virkelig hyggelig butik og fordi jeg er en del af det kollektive klædeskab

Dit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er?
Jeg tror ikke jeg har noget ynglingssted som sådan. Jeg synes hele området har en helt særlig stemning over sig, her er altid så hyggeligt at komme ned. Men hvis jeg skal vælge så er det nok selve den del som er passagen, der ligger så mange hyggelige butikker, som er med til at skabe den gode stemning.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik?
Den mangfoldighed man finder i de forskellige butikker. Jeg er sikker på man kan finde noget for alle hernede.

Din bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været?
Uhh det er svært! Jeg var til Karrusel i sommers hernede, det var super hyggeligt og en fed stemning. Men for nogle uger siden var jeg på Magasinet og se Rock of Ages, det var virkelig en fed oplevelse.

 


Jens-Jakob, studerende, fra OdenseMand i farvergården

Hvad laver du i området i dag?
Jeg er heroppe for at købe noget i en butik og for at kigge lidt.

Hvor ofte er du her og hvad er dit indtryk af Brandts området?
Jeg bor her i Odense, så jeg er her af og til. Det er ikke helt så tit, men jeg vil skyde på en 5-10 gange om året. Og jeg kommer her mest, når jeg har noget specifikt jeg skal have, fordi jeg ved at butikkerne er specialiserede i lige netop deres koncept.

Dit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er?
Mit yndlingssted må nok være Magasinet. Jeg er kommet der rigtig mange gange som barn og kommer der stadig, når der er noget spændende – gerne koncerter eller stand-up.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik?
Den hyggelige atmosfære og de gode butikker. Jeg kan købe ting, som ikke fås mange steder i byen. Og så er her fyldt med oplevelsesmuligheder både for mig og for min familie.

Din bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været?
Det må være, da jeg tilbage i foråret så Rune Klans show Barnløs på Magasinet. Det var et virkelig godt og underholdende show i hyggelige og intime omgivelser.


23469324_10155585178891628_867600835_oPeder, pensionist

Hvad laver du i området i dag?

Jeg skal ind i batterystore.

Er det første gang du er i området?

Nej, jeg har faktisk været her før, det hele blev til Brandts Passage. Tilbage i 78-79 hvor jeg arbejdede for Kristian Isager, hjælp jeg til med at måle bygningerne op, efter fabrikken lukkede.

”Mit ynglingssted i Brandts Klædefabrik er …”

Det er svært, der er så mange steder.

”Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…”

Variation over temaet – De store vinduer der går igen i alle bygninger. De viser fabrikken fra den gang lyset skulle kunne komme ind, så man kunne se de små tråde. Historien som stadig kan ses i bygningerne og farvesammensætningen.

”Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…”

Musikoplevelser. Der har været musik rundt omkring i hele passagen. Særligt de udendørs sommerkoncerter har været gode.


Julie, studerende, Odense Mit Brandts

Hvad laver du i området i dag?

Jeg er på vej ind i BatteryStore&More for at købe en ny cykellygte.

Er det første gang du er her?/Hvor tit er du i området?

Nej, det er det ikke. Jeg kommer her rimelig ofte, da jeg synes det er et rigtig skønt område.

”Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er … fordi”

Jeg ved ikke om jeg har et decideret yndlingssted, faktisk synes jeg generelt at her er super hyggeligt. Jeg kan godt lide at butiksejerne er så passionerede omkring hver deres felt, altså man kan virkelig mærke at folk brænder for det de laver.

”Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været … fordi”

Jeg kommer rigtig meget på Magasinet – både til koncerter, foredrag og comedy. Jeg så i foråret Rune Klans show Barnløs, som efter min mening var hans bedste show nogensinde. Men jeg har også for flere år siden set Tim Christensen spille herinde og det var også en virkelig fin oplevelse.


 

Laura, 24 år, studerende på SDU

Hvad laver du i området i dag?

Jeg er på vej ind i Studenterhuset. Mit Brandts Studenterhus

Hvor tit er du i området?

Jeg er her hver fredag, fordi der er jeg på Studenterhuset. Vi har ikke undervisning om fredagen, så mig og min studiegruppe mødes her. Det er nemmere at mødes her når vi alle bor inde i byen. Så kan vi spare noget tid i forhold til at skulle tage ud på uni.

Hvad er dit indtryk af områet?

Her er stille. Mere roligt end ude i gågaderne. Og så kan jeg godt lide de store pladser, hvor folk kan samles.

Hvad har været din bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik? 

Det var en Johnny Deluxe koncert på Amfipladsen. Det var masser af mennesker og en god og afslappet stemning.

 


 

Anna, Frivillig til årets Harry Potter festival
_____________________________________________
Henrik i Brandts

Er det første gang, at du er frivillig til festivalen?

Ja, det er det faktisk – jeg er normalt på ferie i efterårsferien. Så det er egentlig første gang i mange år, at jeg er i Danmark, mens at festivalen kører.

Hvordan kan det være, at du har meldt dig som frivillig?

Jeg ELSKER Harry Potter! Så jeg er mega glad for at være med til festivalen i år. Herudover, så læser jeg en IB (International Baccalaureate) i Nyborg, hvor det er påkrævet, at man skal lave noget frivilligt samfunds-relevant arbejde. Så det passede jo bare helt perfekt.

Har du været til festivalen i nogle af de foregående år?

Nej aldrig – så jeg er SÅ glad for at kunne være her i år.

Hvad synes du, er det fedeste ved Harry Potter festivalen?

Det er svært at sige. Altså der kommer jo en masse små børn, som har det vildt sjovt. Jeg stod ved en frivillig post tidligere, hvor børnene kunne få en fjer til at flyve ved hjælp af Wingardium Leviosa besværgelsen. Og der var den her søde lille pige, som nok endte med at prøve besværgelsen 5 gange, fordi hun synes det var så sjovt. Så det er dejligt at se, at folk bliver glade af festivalen.
Og så synes jeg også, at alle de her rollespillere er virkelig gode. Jeg snakkede med Dumbledore tidligere, og der må jeg bare sige, at selvom det ikke er den ”ægte” Dumbledore, så må det være det tætteste man kommer på at møde ham. Så det syntes jeg, var vildt fedt.

 


Amanda og Regine, Studerende, Odense

Erhvervsakademiet Lillebælt
Henrik i Brandts

Hvad laver I, i området i dag?

Vi er i gang med at lave eksamensprojekt om området, hvor vi skal hjælpe med at få fortalt folk hvad der sker i området. Både det som sker lige nu, men også det historiske aspekt.

Hvor ofte er I, i Brandts området?

Regine: en gang om ugen ca. det kommer lidt an på hvad man lige har af aftaler. Jeg har været nede og spise på Gorm’s eller været nede og hente en frokost på Seaweed. Det er mest maden jeg kommer efter.

Amanda: Det gælder også for mig og så er det stemningen hernede. Hvis man skal vælge et sted at spise frokost, hvor der ikke er proppet med mennesker, og så er det bare hyggeligere end at sidde oppe i gå gaden. Der er bare sådan en lidt mere intim stemning.

Jeres indtryk af området..

Der er den her rolige og hyggelige stemning, man kan godt gå herinde uden at man støder ind i 100 mennesker, ikke som på gågaden hvor man lige skal kigge sig for. Her er rart at være og en god atmosfære. Man kan mærke at man går fra gågaden og inde et sted hvor det hele er lidt mere samlet. Det er sådan lidt en by i en by. Her er bare ikke lige så travlt, her er lidt bedre tid til tingene.

Jeres yndlingssted i Brandts Klædefabrik er…

Amanda: Rent stemningsmæssigt så synes jeg det er helt vildt hyggeligt lige der hvor man kommer ind fra Vestergade med de restauranter der ligger.  Gården med den de italienske restauranter og blomsterbutikken, der er virkelig hyggeligt og idyllisk.

Regine: Det er jeg enig i.  Jeg synes også det er så hyggeligt nu hvor lyskæderne er kommet op, det giver sådan en hyggelig stemning.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Regine: Det er sådan lidt unikt for man kan ikke finde det andre steder. Både butikkerne og deres produkter er helt særlige for området, og er ikke noget man finder i de andre steder i Odense.

Amanda: Det er atmosfæren, man føler lidt at man bliver en del af noget når man går herind. Det synes jeg er svært at finde andre steder. Området emmer af kvalitet og noget som er lidt lækkert.

Jeres bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Amanda: Det var nok da jeg havde en aftale med en veninde jeg ikke havde set længe. Vi havde lavet en pizza aftale oppe på Gorms. Så mødtes vi der og hyggede et par timer og spise noget dejlig pizza.

Regine: Jeg husker Blomster festivalen, med de fine indgangspartier som var meget eventyrlige.

 

 


Henrik, Odense
Detailhandel
Henrik i Brandts

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er…

Kagedåsen. Jeg elsker simpelthen kage. De laver alle mulige specielle og spændende kager, og alle sammen falder simpelthen bare lige i min smag.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Hyggen! Og den atmosfære man kan mærke, når man kommer herind om sommeren, og det bare summer af liv over det hele. Det synes jeg, er helt fantastisk.

Men ellers må jeg sige, at jeg elsker når der er Blomsterfestival herinde. Selvom jeg ikke er en blomstermand, og min egen have kun består af græs og hæk, så elsker jeg simpelthen at komme herind når der er Blomsterfestival. Det skaber meget mere liv til området.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Jamen de må jo være den dag Kagedåsen åbnede… Ej, spøg til side. Min bedste oplevelse må være en koncert, som jeg så herinde for rigtig mange år siden, med Big Fat Snake. Vi var lige flyttet til området tilbage i 1997, og jeg mener at koncerten var i 1998. Det husker jeg i hvert fald som en virkelig god oplevelse.

Mit indtryk af området er…

Det er et helt fantastisk område, og det er det fordi, at der er så mange ”skæve” butikker herinde. Der er ingen kædebutikker, men derimod en masse butikker med ejere, som virkelig er ildsjæle inde for hver deres område. Og det kan jeg rigtig godt lide.

 Christine og Camilla, Studerende, Odense Camilla og Christine

Studerer på Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt.

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er…

Christine: Seaweed! Jeg synes det er et genialt koncept – og så er det ikke særlig dyrt.
Camilla: Jeg er vild med Café Biografen, især her om efteråret og vinteren. Det er så hyggeligt at komme ind og få noget varmt at drikke, og så elsker jeg det store fine træ ude foran. Modsat synes jeg faktisk også, at her er rigtig skønt om sommeren, men det er mere fordi der er så mange mennesker der sidder rundt omkring, og det skaber god stemning.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Christine At det ikke er som resten af byen. Her finder du ikke kun unikke butikker, men også en unik stemning. Der kan tit gå for meget “gå-gade” og travlhed i den, i Vestergade og Kongensgade. Der er en mere rolig atmosfære i det her område.
Camilla. Helt enig. Herudover synes jeg, at det er fedt at Brandts Klædefabrik som område støtter op omkring arragementer, events osv.. Jeg elsker når der sker noget i byen, og jeg synes at Brandts Klædefabrik er ekstra gode til at skabe hyggelige arrangementer.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Begge: Karrusel i dag!
Camilla: Det er dejligt at se, at der er så mange der støtter op omkring de forskellige events – det giver byen noget mere liv.

Mit indtryk af området er…

Christine: At det er en anderledes målgruppe der færdes her, sammenlignet med resten af byen. Det er dem, som gerne vil have de lidt mere unikke ting.
Camilla: Mit indtryk er også, at det er folk som kender området godt, som færdes her. Der er mange der har svært ved at finde herind, og måske ikke rigtig ved hvad alt det her Brandts Klædefabrik er for noget. Udover det, så syntes jeg at det er et område der ligger op til, at der skal være liv og glade dage.

Hvor ofte er du i Brandts området?

Christine: Nu er jeg jo som sagt ret glad for Seaweed, og det er min kæreste også. Så vi kan da godt finde på at hente mad herinde fra et par gange om måneden. Ellers kan mine veninder og jeg godt lide at sidde og vende verdenssituationen på Cafébiografen, og det er nok også et par gange om måneden.
Camilla: Jeg er i Brandts området hver gang der sker noget, såsom H.C. Andersen festival, Blomsterfestival, og andet. Min kæreste og jeg er glade for at gå ture, og så vil vi gerne gå igennem byen for at fornemme lidt liv og her foretrækker vi at gå igennem Brandts pga. den hyggelige stemning, der er der. Så jeg vil vurdere at jeg er i Brandts området ca. Én gang om ugen. Nogle gange sjældnere og i perioder flere gange
 

Celina Izabella Skjerning, Studerende, Odense Celina Skjerning

Studerer på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er…

Indgangen ved Porten fra Vestergade – altså selve passageåbningen. Man mærker virkelig, at man går fra ét område af byen til et andet. Desuden elsker jeg virkelig, når den bliver udsmykket til diverse festivaler – så er den ekstra smuk.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Stemningen og atmosfæren, som er meget anderledes her end i resten af byen.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

En oplevelse jeg havde sidste sommer. Jeg var herinde i området, måske til en festival. I hvert fald endte jeg til rosésmagning – dét var rigtig lækkert.
Ellers er jeg rigtig glad for Café Biografen – både til at spise en lækker middag på, men jeg sidder også nogle gange udenfor om sommeren og læser.

Mit indtryk af området er…

Jeg sammenligner lidt området med en by som Berlin – her kan du virkelig mærke, at du går fra ét sted i byen til et andet, og du mærker hvor forskellige alle stederne er.

Hvor ofte er du i Brandts Området?

Jeg vil sige ca. én eller to om måneden, afhængig af hvor meget jeg lige er inde i byen – men om sommeren er det meget mere. Måske op til 3 gange om ugen.


Sofie Højrup og Line Andersen, OFF-frivillige, Odense 01.09

Har været frivillige i henholdsvis to og tre år.

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er… 

Line: Amfiscenen!

Sofie: Ja, området omkring Amfiscenen og Cafe Biografen. Stemningen er god, og der er altid mange mennesker, der sidder udenfor. Der sker altid noget.

Line: Og Amfiscenen bruges jo til koncerter og film under OFF.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Sofie: De små gader og specialbutikker. Du finder noget her, du ikke finder i resten af gågaden.

Line: Det er nok hyggen, der er det bedste.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Line: Filmfestivalen! Der sker noget hele tiden.

Sofie: Ja, det skulle jeg også lige til at sige. Den uge er bare rigtig god.Leif og Jytte Nielsen, pensionister, København 25.08 (2)

Er i Brandts Klædefabrik på grund af H. C. Andersen Festivals.

Hvor tit kommer I her?

Én gang om året i forbindelse med H. C. Andersen Festivals.

Hvad er jeres indtryk af området?

Det er et meget spændende område og et interessant kvarter. Der er mange flotte små forretninger og restauranter. Det er meget flot.Birgitte Lyholm, underviser, Odense

Er i Brandts-området for at se på blomsterudsmykningerne. 2

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er…

Cafe Biografen. Det er et hyggeligt sted og så er der jo biografen, og den har været her altid. De nyere butikker kender jeg ikke så godt, men Cafe Biografen har bare været der altid.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Det er hyggeligt, stemningsfuldt og det er rart at være her. Her ser altid pænt og flot ud.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Vi var oppe i Tidens Samling, og der synes jeg det var spændende at gå og kigge på de udstillinger, der var med tidsperioder. Jeg kan godt lide sådan noget, hvor man bliver lidt overrasket.Linea Nees Lamberg, 15 år og Sofie Beider Schmidt, 14 år. Begge fra Odense.

Besøger Brandts Klædefabrik denne dag for at gå på café.

Mit yndlingssted i Brandts Klædefabrik er… 3

I kor: Restauranterne.

Linea: De virker bare som rigtig hyggelige steder at være, og her er stille og roligt fordi der er ikke helt vildt mange mennesker.

Sofie: Det er rigtig hyggeligt at være på de restauranter, der er her. Det er lidt mere intimt end at sidde ude på gågaden.

Det bedste ved Brandts Klædefabrik er…

Linea: Jeg synes bare her er så hyggeligt, og det er hyggeligt at gå rundt her.

Sofie: Ja, det er dejligt, her er stille og roligt.

Min bedste oplevelse i Brandts Klædefabrik har været…

Linea: Jeg var her inde på et tidspunkt med min klasse og høre noget om mobning i Kulturmaskinen.

Sofie: Ja, det var rigtigt godt, for man lærte noget af det. Det var meget spændende.

Mit Brandts

Tilmeld nyhedsbrev

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik