VOKSEVÆRK PÅ MUSEET

BRANDTS – Museum for Kunst & Visuel Kultur har fået vokseværk. Museet udvider nemlig til 3. og 4. sal i det gamle svendehjem i Brandts Klædefabrik for at give plads til et større museum og flere nye kulturtilbud.
Har du for nylig besøgt BRANDTS – Museum for Kunst & Visuel Kultur, har du nok også opdaget, at store forandringer er undervejs. BRANDTS har sagt farvel til lokalerne på Jernbanegade, og er nu blevet samlet på én adresse med snart dobbelt så meget plads. Det Fynske Kunstakademi, som tidligere holdt til på 4. sal er flyttet, og i 2019 flytter Mediemusset på 3. sal ligeledes ud til en ny beliggenhed på Møntergården. Med de mange nye kvadratmeter har BRANDTS igangsat en større ombygning for at kunne tilbyde dig en større og mere samlet kulturoplevelse.

ET FYRTÅRN FOR ODENSE
Et samlet BRANDTS skal, ifølge direktør Mads Damsbo, sammen med en række nye tiltag fremover give Odense et nyt kulturelt fyrtårn i form af et fornyet og styrket museum for kunst og visuel kultur: ”BRANDTS skal være ét af de steder, man gerne vil vise frem for familie og venner, når de kommer på besøg. Der sker så meget interessant i Odense i disse år. Vi har vist, at vi kan, og den bystolthed, der er opstået, arbejder vi tæt ind i. Vi glæder os til det nye H.C. Andersens Hus, som bliver en kæmpe kulturinstitution, og vi forestiller os, at dette og et samlet BRANDTS begge vil blive fyrtårne, der gøre Odense attraktiv at besøge”, fortætter Mads Damsbo og uddyber: ”Museet skal være attraktivt, vise spændende udstillinger og ikke mindst være atmosfærefyldt. Det skal være etåbent, dynamisk og levende hus for alle.”

EN UNIK PLACERING OG NY HOVEDINDGANG
Museets placering i hjertet af den gamle klædefabrik er unik i Danmark. De fleste danske kunstmuseer ligger udenfor eller tilbagetrukket i byerne:”Her har vi en meget unik situation, hvor vi ligger lige midt i det hele, og vi vil rigtig gerne understøtte det daglig- og aftenliv, der er her i området. Vi vil være en integreret del af klædefabrikken og Odense, hvor man kan opleve vigtige historier og fremragende kunst – og bare være i nogle fantastiske rammer sammen med andre eller sig selv”, fortæller Mads Damsbo og fortsætter: ”Kunsten er ikke kun målet men også anledningen til at være sammen som mennesker. Med et samlet hus kan vi, for de samme midler, blive et meget bedre museum.” I løbet af det næste halve år vil hovedindgangen blive flyttet tilbage til sin oprindelige placering ud mod Amfiscenen for dermed at give BRANDTS en langt mere synlig hovedindgang, hvorfra man også kan opleve stemningen i Brandts Klædefabrik.

NYE PUBLIKUMSFACILITETER
Med udvidelsen vil BRANDTS i fremtiden kunne tilbyde gæsterne fantastiske publikumsfaciliteter både i stueplan og på 4. sal. I stueetagen gøres der plads til en mindre scene og et opholdsrum, hvor man får mulighed for at reflektere over de forskellige udstillinger, mens der på 4. sal bliver publikumslounge med et pauserum, hvor man kan kigge i bøger og nyde udsigten ud over byen. Der kommer også en fast biograf, ikke med spillefilm, men film om kunst og kunstnere, og film, der relaterer sig til udstillingerne.

ENDNU MERE FOR BØRNEFAMILIER
Det nye BRANDTS vil også tilbyde endnu flere faciliteter for børnefamilier, heriblandt et 150 kvm stort familieværksted: ”Vi kommer til at forbedre vores familietilbud således, at du som børnefamilie aldrig går forgæves”, fortæller Mads Damsbo.

Det nye samlede BRANDTS – Museum for Kunst & Visuel Kultur vil blive indviet i efteråret 2019.

 Af Catarina N. Larsen

previous arrow
next arrow
Slider