Brandts Klædefabrik, logo

I praktik som vicevært

I sidste uge tilbragte den 15-årige Zander Madsen fra Næsby Skole sin erhvervspraktik med viceværterne i Brandts Klædefabrik. Ugen bød på forskellige opgaver, sjove mennesker og en stærk følelse af fællesskab.

I sidste uge kunne man spotte et nyt ansigt blandt Brandts Klædefabriks dygtige viceværter. De havde nemlig fornøjelsen af femtenårige Zander Madsen, som til daglig går i ottende klasse på Næsby Skole. I forbindelse med folkeskolens erhvervspraktik er landets ottendeklasseelever rundt og udforske forskellige erhverv, og Zanders praktikvalg faldt på en uge som vicevært i Brandts Klædefabrik:

”Jeg ved at man som vicevært – i modsætning til mange andre steder – ikke laver det samme hele tiden. Vi er rundt og løse mange forskellige slags opgaver, og det kan jeg godt lide.”

Man løfter i flok

Som viceværtspraktikant varetog Zander da også diverse vedligeholdelsesopgaver som indebar alt fra at tømme kælderrum, fuge skabe, lappe huller, samle skrald og vaske trapper i området. Selvom Zander i forvejen havde kendskab til Brandts Klædefabrik, blev han ikke desto mindre overrasket over, hvor meget vedligeholdelse og ikke mindst fællesskab området rummer:

”Når man som besøgende går rundt i området, lægger man ikke mærke til, hvor mange mennesker og hvor meget arbejde, der egentlig ligger bag. Man løfter i flok.”  

Efter en uge som erhvervspraktikant i Brandts Klædefabrik er Zander ikke kun blevet klogere på, hvad stillingen som vicevært indebærer, men også på hans ønsker for fremtiden:

”Praktikforløbet har givet mig en idé om, hvad jeg gerne vil efter skolen, og hvad man laver forskellige steder. Det har været en god og lærerig oplevelse med mange sjove mennesker.”

 At være en del af et team

Vicevært Daniel Glintborg, som har haft fornøjelsen af Zander i løbet af ugen, ser ligeledes en stor værdi i at inddrage praktikanter i et område som Brandts Klædefabrik:

”Det er dejligt at give noget videre til de unge mennesker. Det betyder meget at kunne lære fra sig og give dem et skub i den erhvervsmæssige retning, så de dermed bliver klogere på deres ønsker for fremtiden. De oplever, hvordan det er at være en del af et team”