Brandts Klædefabrik, logo

Ejerskab

Brandts Klædefabrik har en rig historie, der starter med familien Brandt. Efter Søren Christian Brandts død, sikrede hans hustru Oluffa fabrikken på danske hænder ved at opkøbe aktierne.
 
I 1978, efter fabrikkens konkurs, opdagede købmanden Keld Droob fra Esbjerg det unikke område. Han besluttede at genbruge og omdanne det til den livlige bydel, vi kender i dag.
 
I dag ejes Brandts Klædefabrik af KD Selskaberne v/familien Droob i partnerskab med Odense Kommune. Området fungerer som et privat område med offentlig adgang, hvor historie og nutid mødes i en kreativ symfoni.

Mere fabrik

Brandts Klædefabrik begyndte som et lille farveri, der farvede tøj for de lokale. Måske har du hørt om, hvordan klæderne hang og dryppede i Vestergade?

Da familien Brandt overtog farveriet, blev området nytænkt. Med inspiration fra udlandet blev klædestofproduktion kombineret med farvning. Fabrikken voksede til en industri med et godt renommé for kvalitet og kvalitetsuld. Som fabrikken udviklede sig, ændredes produktionsprocesserne, og de enkelte bygningers funktioner blev omstruktureret. De sidste anvendelser af bygningerne før lukningen i 1978 kan stadig læses på skiltene.

Nogle maskiner blev købt af lokale virksomheder på Fyn. En gammel spindemaskine fungerer stadig hos Hjelholt Uldspinneri, og deres garn kan købes i Brandts Klædefabriks garnbutik. Brandts Klædefabrik havde op til 200 medarbejdere og blev derfor kaldt en industriby. Fra farveri til kreativt centrum, historien lever videre!