Brandts Klædefabrik, logo

Historien

I hjertet af Odense ligger Brandts Klædefabrik som en historisk perle og et levende vidnesbyrd om transformation og innovation. Grundlagt som en dynamo for tekstilproduktion i 1869, udviklede fabrikken sig til at være byens industrielle hjerteslag. Tag med på en rejse tilbage i tiden!

Billedteaser - Klædefabrikkens historie

Fra beskedent farveri til byens hjerteslag

Dyk ned i den fascinerende historie om, hvordan et beskedent farveri i Vestergade udviklede sig til byens industrielle hjerteslag.

Billedteaser - Historieudstillingen

Historieudstilling om Brandts Klædefabrik​

Tag med på en historisk rejse, når vi åbner dørene til fortiden og præsenterer skjulte skatte fra fabrikkens storhedstid.

Billedteaser - Historiske billeder

Historiske billeder fra fabrikkens storhedstid

Udforsk Brandts Klædefabriks historie gennem vores visuelle galleri, fyldt med spændende billeder fra fabrikkens driftsperiode.

Erik Kirkegaard, 2024

En arbejders erindringer

Få et unikt indblik i livet som ansat, når Erik Kirkeby i detaljer fortæller om sin tid som driftassistent på Brandts Klædefabrik.

Billedteaser - områdets bygninger

Områdets bygninger

Bliv klogere på Brandts Klædefabrik som område og udforsk de historiske bygningers funktioner i fabrikkens driftsperiode.

Billedteaser - Fun Facts

Fun facts

Træd ind i en historisk lomme af spændende fun facts og sjove erindringer fra tidligere ansatte på Brandts Klædefabrik.

Billedteaser - Brandtarbejdernes Historiske Forening

Brandtarbejdernes Historiske Forening

Læs om Brandtarbejdernes Historiske Forening, grundlagt i 1990 af tidligere ansatte med det formål at bevare fabrikkens historie.

Litteratur om Brandts Klædefabrik

Udforsk Brandts Klædefabriks fascinerende historie gennem spændende litteratur, baseret på autentiske erindringer og gamle billeder.